Άγιος Ιωάννης, Μαγνησία, Πήλιο, 37012

Homemade breakfast in Pelion - Greek Breakfast

Breakfast at Kentrikon Boutique Hotel is a ritual, a journey to the past and present of gastronomy.
21 Μαρ

Παραδοσιακό Πρωινό

Στο ξενοδοχείο Κentrikon Boutique Hotel, η διαδικασία του πρωινού αποτελεί μια τελετουργία, ένα ταξίδι στο παρόν και το παρελθόν της γαστρονομίας. Οι μυρωδιές άλλωστε προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η οικοδέσποινα προφέρει ιδιαίτερες γεύσεις, βασισμένες σε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα σ’ ένα πλούσιο πρωινό μπουφέ. Καθημερνά, υπάρχουν φρέσκο ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες για όλα τα γούστα, παραδοσιακό τυρόψωμο και ελιόψωμο, φρεσκοψημένα μπισκότα, κέικ «της μαμάς», τοπικά γλυκά του κουταλιού, σπιτική πίτσα, φρέσκα φρούτα, και λαχταριστές φρεσκοψημένες μπαγκέτες σε διάφορα είδη! Ακόμα, οι λουκουμάδες και οι τηγανίτες, αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις όπου σε συνδυασμό με την σοκολάτα ή το τοπικό μέλι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Την παράσταση κλέβουν οι παραδοσιακές πίτες, κάθε μέρα και μια διαφορετική γεύση. Γαλατόπιτα, μηλόπιτα χορτόπιτα, τυρόπιτα, σπανακόπιτα ακόμα και κολοκυθόπιτα ζυμώνονται στο ξενοδοχείο, με υλικά βγαλμένα από τη Γή του Πηλίου.

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. που έχει ζυμωθεί εδώ και καιρό στους κόλπους του και η οποία αποκτά πλέον περιεχόμενο, εικόνα και συγκεκριμένη στρατηγική. Τσακίρης Γεώργιος - Πρόεδρος Ξ.Ε.Ε.

Τα σχόλια είναι πάντα διθυραμβικά, άλλωστε αυτό επισημαίνεται και στο βιβλίο εντυπώσεων, που από το 1974 εσωκλείει χιλιάδες αναμνήσεις φίλων επισκεπτών και σήμερα πλέον αποτελεί την «προίκα» του ξενοδοχείου. Πάντα με χαμόγελο προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες του, βοηθώντας τους να καταστρώσουν τις διακοπές τους. Στόχος των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου αποτελεί να αποκομίσουν οι επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες διακοπών που φέρουν την σφραγίδα φιλοξενίας της Οικογένειας Λεβέντη.

Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία¨:

  • Καθημερινή παρασκευή σπιτικής πίτας.
  • Χρησιμοποιείται ελαιόλαδο ιδίας παρασκευής
  • Οργάνωση επισκέψεων σε τοπικούς συνετισμούς όπως : Συνεταιρισμός γυναικών Ανηλίου «Αλλιώτικα τα Ανηλιότικα» , επιδείξει παρασκευής γλυκών του κουταλιού.
  • Παρασκευή cocktails με φρέσκα βότανα από το κήπο του ξενοδοχείου (μέντα, δυόσμος)
  • Τα περισσότερα εδέσματα ολοκληρώνονται με μυρωδικά από τον κήπο του ξενοδοχείου.

Περισσότερες πληροφορίες www.greekbreakfast.gr

 

Leave a Reply