Άγιος Ιωάννης, Μαγνησία, Πήλιο, 37012

Ιστορία

Since 1937 in the tourist trade in Pelion

At the beginning

Σ ένα μικρό χωριό στο Πήλιο, το πανέμορφο Βουνό της Ελλάδας, στα 1937,όταν ακόμη ο οικισμός αυτός με την ονομασία Άι Γιάννης ήταν ένας μικρός «μαχαλάς» του ΚΙΣΣΟΥ, μια «σκάλα» όπως ονομάζανε τότε τα παραθαλάσσια σημεία που τα καράβια φορτώνανε τα φρούτα, τον «κερεστέ» την ονομαστή ξυλεία από αγριοκαστανιά, που μέχρι σήμερα η περιοχή του Πηλίου διαθέτει ή ξεφορτώνανε στη μεγάλη αμμουδιά λογής- λογής πραμάτειες και καλούδια από την μακρινή ανατολή ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ με την διορατικότητα που τον χαρακτήριζε

Early 1950’s

Άρχισε να κτίζει το πρώτο τουριστικό κατάλυμα που στις αρχές του 1950 το οποίο μετέτρεψε σε ξενοδοχείο 14 κρεβατιών, το ξενοδοχείο ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ. Oι πρώτοι Θεσσαλονικείς πελάτες και μετέπειτα οι Αθηναίοι, δεν άργησαν να κάνουν το ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ σημείο συνάντησης αλλά και σημείο αναφοράς για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η Χριστιανική Αδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) βασική αιτία της ανακάλυψης αυτού του τουριστικού προορισμού, αλλά και πρόδρομος στην προβολή του, έξω από το ελληνικά σύνορα, στις αρχές του περασμένου αιώνα,περίπου στα 1930, κάθε χρόνο έφερνε πολλούς φίλους με τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της οι οποίες λειτουργούν μέχρι και σήμερα αναλλάσοντας κάτω από τα βαθύσκιωτα Πλατάνια την τρίτη γενιά των κατασκηνωτών.

Guest from abroad

Στα τέλη της δεκαετίας του 50 το ΚΕΝΤΡΙΚΌΝ απέκτησε και την πρώτη του ευρωπαϊκή πελατεία, ειδικότερα από την περιοχή της Βιέννης της Αυστρίας , όπου από σε στόμα σε στόμα κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το μυστικό, που ήταν «διακοπές στο άγνωστο Πήλιο».

Our Philosophy

Πάνω από μισό αιώνα η οικογένειας μας, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια με στόχο την συμβολή στην τουριστική προοπτική του Πηλίου, ακολουθεί τα αχνάρια του φιλόξενου “Ξένιου Δία”, συνεχίζοντας την ίδια φιλοσοφία που χάραξαν οι προγονοί μας, πιστεύοντας δηλαδή στην δύναμη της οικογενειακής επιχείρησης στον τουρισμό.

Σήμερα μισό αιώνα και πάνω από τότε, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια και συμβουλή στην τουριστική προοπτική του Πηλίου , η νέα γενιά της οικογένειας Λεβέντη λειτουργεί το ξενοδοχείο όλο τον χρόνο η οποία, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που προσφέρουν με το τουριστικό τους γραφείο Les Hirondelles, φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο μέσα από αυστηρές προδιαγραφές πιστοποίησης διαχείρισης ποιότητας – παροχής υπηρεσιών, αφού από το 2003 οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι σύμφωνες με το πρότυπο ISO 9001:2000.


Οι διακοπές σας στο ξενοδοχείο Κεντρικό έχουν τη σφραγίδα της οικογένειας ΛΕΒΕΝΤΗ..
60 χρόνια στην τουριστική δραστηριότητα του Αη Γιάννη Πηλίου και του Πηλίου. Από τα πρώτα ξενοδοχεία του Αϊ-Γιάννη Πηλίου, όπου το 1983 ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε, δημιουργώντας την πτέρυγα των Bungalows.

Μετά την πλήρη ανακαίνιση που έγινε το 2000 προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στην Ελληνική και ξένη πελατεία του. Λειτουργεί όλο το χρόνο.
Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, χτισμένο αμφιθεατρικά σε πέντε επίπεδα, από 20-100 σκαλιά σε μια ήσυχη τοποθεσία του χωριού, ενώ είναι μόλις 30 μέτρα από την παραλία του Αη-Γιάννη, 500 μέτρα από την όμορφη και ερημική παραλία ΠΛΑΚΑ και 800 μέτρα από την φημισμένη παραλία ΠΑΠΑ- ΝΕΡΟ.